اخذ ویزای شنگن،رفع ریجکتی، ویزای چندبار ورود اروپا، کانادا به صورت تخصصیاخذ ویزای شنگن،رفع ریجکتی، ویزای چندبار ورود اروپا، کانادا به صورت تخصصی

جاذبه های گردشگری شهر اصفهان

جاذبه‌های گردشگری

میدان‌ها و خیابان‌ها

میدان نقش جهان

که معمولاً با نام‌های میدان شاه و میدان امام نیز شناخته می‌شود. این میدان به عنوان یک میراث جهانی توسط سازمان یونسکو به ثبت رسیده است. این میدان به شکل مستطیل بسیار بزرگی است که در زمان قدیم به عنوان میدان ورزش چوگان مورد استفاده قرار می‌گرفته است. هنوزهم در دوضلع شمالی و جنوبی این میدان، تیرهای دروازه چوگان وجود دارند. اما امروزه در روزهای عادی از این میدان برای تفریح و در روزهای جمعه برای اقامت نماز جمعه استفاده می‌شود.
دورتادور میدان بازار است که بیشتر محل فروش صنایع دستی اصفهان همچون قاب‌های خاتم، ظروف مینا کاری، قلم زنی، منبت کاری، و… است. در بازار غربی این میدان صنایع مسگری و در بازار شمالی آن، قالی و قالیچه‌های دستی ایرانی به فروش می‌رسند.

 

میدان کهنه اصفهان

میدان کهنه که معمولاً با نام‌های سبزه میدان و میدان امام علی شناخته می‌شود قدیمی ترین نقطه اصفهان است. این میدان در طول تاریخ به طور کامل ویران شد اما در سال ۱۳۹۲ توسط شهرداری اصفهان به طور کامل دوباره ساخته شد و به شکل پیشین خود بازگشت. در زیر این میدان زیر گذر و پارکینگ وجود دارد و شما می‌توانید وسیله نقلیه خود را در آنجا پارک کنید. در خیابان عبدالرزاق نیز یک پارکینگ خصوصی و کوچک وجود دارد.

 

خیابان چهارباغ عباسی

خیابان چهارباغ عباسی این خیابان در سال ۱۰۰۰ هجری قمری ساخته شده است. در این خیابان بناهای متعدد تاریخی وجود دارد که می‌توان به مدرسه مادرشاه و کاخ هشت بهشت اشاره کرد. این خیابان دارای دو باند برای وسایل نقلیه موتوری و دو باند برای دوچرخه است.
چهارباغ خواجو این خیابان به موازات چهارباغ عباسی است و در عصر صفویه ساخته شده است و دارای بناهای تاریخی متعدد از جمله چهارسوق نقاشی، چهارسوق، آجری و مدرسه صدر خواجو است.

 

مسجدها

 

مسجد جامع عباسی

مسجد شاه یا مسجد جامع عباسی که بعد از انقلاب با نام مسجد امام شناخته می‌شود در عصر صفوی ساخته شد و یکی از نمونه‌های معماری ایرانی-اسلامی است. در ساخت این مسجد از کاشی‌های هفت رنگ استفاده شده است. برای ورود به این مسجد خرید بلیط الزامی است و قیمت آن برای هر فرد ایرانی ۲۰۰۰ هزار تومان در سال ۱۳۹۳ است.

 

مسجد شیخ لطف‌اللهدر ضلع شرقی میدان نقش جهان و مقابل عمارت عالی‌قاپو و در همسایگی مسجد شاه واقع شده‌است. این مکان مذهبی برای تجلیل شیخ لطف‌الله المیسی بنا گردیده است. این مسجد کوچکتر از مسجد شاه است همچنین این مسجد مناره‌ای برای اذان گفتن نداردو برای ورود باید بلیط تهیه کرد. در عصر صفوی این مسجد مخصوص همسران شاه بوده است.
مسجد حکیم این مسجد در انتهای بازار رنگرزان واقع شده است و بیشتر محل عبادت کسبه بازار می‌باشد.
مسجد جامع اصفهان که در میدان کهنه واقع شده است، یکی از قدیمی ترین مسجدهای اصفهان و همچنین بزرگترین مسجد این شهر می‌باشد. این مسجد بر روی بقایای یک آتشکده ساسانی ساخته ساخته شده است و بخش‌های گوناگون آن در طول هزارسال شکل گرفته است.
مسجد جامع رهنان یا مسجد جامع قبلتین که در خیابان ابوذر، غرب شهرداری سابق منطقه ۱۱ واقع شده است بنایی است که به گفته تاریخ شناسان به عصر صفوی باز می‌گردد اما به گفته ریش سفیدان سنگ بنای این مسجد در سال‌های ظهور اولیه اسلام در عربستان گذاشته شده است. وجود دو قبله (یکی به طرف قدس و دیگری به طرف مکه) در این مسجد تخمین زمان دقیق ساخت این مسجد را سخت می‌کند

 

کاخ‌ها

کاخ عالی قاپو

کاخ عالی قاپو پس از انتقال پایتخت از قزوین به اصفهان توسط شاه عباس اول بین سالهای ۹۷۳ تا ۹۷۷ خورشیدی بعنوان مقر و دولتخانه حکومتی سلاطین صفوی ساخته شد و نام آن به معنی درگاه با شکوه است. گفتنی که در اصلی بنا را شاه عباس از نجف و مقبره علی بن ابی طالب به این مکان انتقال داده‌است، کتیبه بالای سردر ورودی با عنوان انا مدینه العلم و علی بابها و استقرار ۱۱۰ توپ جنگی در مقابل کاخ به حساب ابجد نام علی را تداعی می‌کند. اکنون این توپ‌ها در رو به روی کاخ وجود ندارند. این بنا در شش طبقه ساخته شده است که طبقه آخر آن تالار موسیقی می‌باشد.

تالار اشرف در قدیم سکونت‌گاه پادشاه، و حرم سلطنتی بوده است. این بنا در خیابان سپه، خیابان استانداری واقع شده است.
کاخ هشت بهشت به عنوان حرم هشت سوگلی پادشاه ساخته شده بود. این کاخ در پارک شهیذ رجایی واقع در میان خیابان باغ گلدسته و چهارباغ عباسی واقع شده است.

 

کاخ چهلستون در شب

چهل ستون به عنوان کاخ تشریفات در دوره صفوی ساخته شده است و در خیابان استانداری واقع شده است.

 

پل‌ها

 

سی و سه پل

هنگامی که در طول زاینده رود راه می‌روید تعداد زیادی پل می‌بینید که در قدیم برای وصل کردن دو طرف این رودخانه ساخته شده است. در بیشتر فصول سال به علت خشکسالی رودخانه خشک است اما در فصل زمستان رودخانه پر آب است.

سی و سه پل(پلی با ۳۳ قوس) یکی از زیباترین پل‌های اصفهان است که در انتهای خیابان چهارباغ عباسی واقع شده است.

 

پل خواجو

این پل در انتهای خیابان چهارباغ خواجو واقع شده است و در قدیم به عنوان آب بند نیز به کار می‌رفته است.

پل شهرستان قدیمی ترین پل اصفهان است که در دوران ساسانی ساخته و در عهد صفوی بازسازی شده است.

 

پل جویی یا پل چوبی، پلی است که در دوران صفوی ساخته شده است.

پل مارنان از زیبا ترین پل های شهر است که حتما باید از نزدیک دید

 

کلیساها و کلیساهای بزرگ

اکثر کلیساهای اصفهان در محله نو جُلفا، جلفا یا جلفای نو است. محله جلفا عمدتاً ارمنی نشین است و دارای کلیساهای متعدد کوچک و بزرگ است. این محله، در گذشته ساکنین خارجی مانند فرانسوی‌ها و لهستانی‌ها را هم در خود جای داده بود. در حال حاضر عمده ساختمان‌های تاریخی این محل مانند مدرسه یا خانه فرانسوی‌ها، مارتا و سوتیاس متعلق به دانشگاه هنر اصفهان است. این کلیساها حدفاصل خیابان‌های توحید، حکیم نظامی، شریعتی، نظر میانی است اما بعضی دیگر در خیابان‌های اطراف چون خاقانی و سنگ تراش‌ها هستند. جلفا پاتوق هنرمندان، نویسندگان، روشنفکران و جوانان و دارای کافه‌های مختلفی است.

کلیسای جامع وانک یا کلیسای آمنا پرکیچ به معنی (کلیسای نجات دهنده مقدس) نام کلیسایی است در محله جلفای اصفهان که از روی کلیسای سنت استپانوس در جلفای آذربایجان کپی برداری شده‌است. این کلیسا از کلیساهای تاریخی ارمنیان اصفهان می‌باشد و در زمان شاه عباس ساخته شده‌است. وانک در زبان ارمنی به معنی صومعه است. مامی دیوارها، طاق نماها، طوق گنبد، داخل گنبد و تمامی زوایای کلیسا با رنگ روغن نقاشی و تزئین شده است. بیشتر دیوارنگارهای کلیسا مضامینی از انجیل (عهد جدید) دارد و تصاویری از بدو تولد تا عروج عیسی مسیح بر آنها نقش بسته است. بر روی بخشی از دیوارهای کلیسا، روز رستاخیز، داوری روز رستاخیز و بهشت و دوزخ دیده می‌شود. هزینه کلیه تزئینات و نقاشی‌ها و تذهیب‌های کلیسا را شخصی به نام خواجه «آودیک استپانوس» تقبل و تأمین کرده است. نقاشان این تصاویر همگی استادان ارمنی بودند از آن جمله خلیفه «هوانس مرکوز» و «کشیش استپانوس» و «استاد میناس» را می‌توان نام برد. این کلیسا از حیث طلاکاری و تذهیب در میان کلیساهای ارمنیان منحصر به فرد است. در تزیین و نقاشی دیوارهای کلیسا «خواجه اودیک» سهم بسزایی داشته است. در ورودی این کلیسا بر روی عموم باز است و شاید تنها کلیسایی باشد که در تمام طول سال می‌توان از آن بازدید کرد. بابت استفاده از دوربین حرفه‌ای عکاسی، بغیر از پول بلیط ورودی، هزینه‌ای جداگانه گرفته می‌شود

کلیسای بیت لحم مقدس ی
مجموعه کلیسای مریم و هاکوپ مقدس
کلیسای کاتارینه مقدس ، کلیسای سرکیس مقدس ، کلیسای نیکوغایوس مقدس ، کلیسای یوحنا

 

باغ‌ها

باغ گلها ، باغ پرندگان ، باغ میلاد ، باغ خزندگان که در پارک ساحلی-جنگلی ناژوان قرار دارد.

 

 

دیگر مکان‌ها

آتشگاه یکی از مکان‌های عبادت زرتشتیان در اصفهان قدیم بوده است. این مکان در خیابان آتشگاه و در بالای کوه آتشگاه ساخته شده است.
منارجنبان در خیابان آتشگاه واقع شده است که با تکان دادن یک مناره، هم گنبد و هم مناره دیگر به حرکت در می‌آید. در نوروز ۹۴ توسط کارشناس میراث فرهنگی هر ساعت یک بار منارجنبان تکان داده می‌شود.
مقبره نظام الملک و ملک شاه
جلفا محله جلفا یکی از قدیمی ترین و زیباترین محله‌های اصفهان است.
حمام شیخ بهایی به علت بی توجهی در معرض تخریب است.
برج‌های کبوتر ساخته شده برای جذب کبوتران و جمع کردن فضله آن‌ها برای کود کشاورزی.
موزه حمام علی قلی آقا در رو به روی خیابان آیت الله طیب و در محله‌ای به همین نام قرار دارد.
کوه صفه. کوهستان صفه، مکانی مناسب برای گردش، کوه پیمایی و تفریح خانوادگی است که در جنوب شهر اصفهان قرار دارد.
پارک جنگلی ناژوان. پارک جنگلی ناژوان در غرب شهر اصفهان قرار دارد و با پوشش انبوه درختان، در حاشیه رودخانه زاینده رود مکانی مناسب برای تفریح و گردش خانواده هاست. همچنین این پارک دارای تله سیژ می‌باشد که گردشگران را بر فراز رودخانه زاینده رود به حرکت در می‌آورد.
آکواریوم اصفهان. در پارک ساحلی ناژوان قرار دارد و بزرگترین آکواریوم ایران است که در اسفند۹۴ افتتاح شد.
پارک بازی شهر رویاها