اخذ ویزای شنگن،رفع ریجکتی، ویزای چندبار ورود اروپا، کانادا به صورت تخصصیاخذ ویزای شنگن،رفع ریجکتی، ویزای چندبار ورود اروپا، کانادا به صورت تخصصی

تور وان

وان

بهترین قیمت تور های وان  سبک نوین گردشگری

تاریخچه شهر وان

کاوش های باستان شناسی و بررسی های انجام شده در این شهر حاکی از آن است که تاریخچه پیدایش زندگی بشری در آن به ۵۰۰۰ سال قبل از میلاد بازمی گردد. می توان از (Tilkitepe Mound) به عنوان تنها منبع اطلاعاتی بازمانده از قدیمی ترین فرهنگ وان نام برد، منطقه ای که در سواحل دریاچه وان و فاصله چند کیلومتری تا جنوب قلعه وان قرار گرفته. این شهر در سواحل غربی دریاچه وان و در ارتفاع ۱۷۵۰ متری قرار گرفته و توسط بازمانده های یک کلیسای باستانی احاطه گردیده. در خرابه های این ساختمان سنگی کتیبه هایی کهن یافت می شود، کتیبه هایی که قدمت آنها به قرن هشتم تا هفتم قبل از میلاد بازمی گردد. بازه ای زمانی که در طی آن وان قلمرو اصلی پادشاهی اوراتو به شمار می رفت. پس از سقوط نینوا در سال ۶۱۲ قبل از میلاد، این شهر توسط مادها، هخامنشیان پارسی و پادشاهان پنتوس اشغال گردید. کتیبه های سنگی یافت شده در این قلعه در زمان هخامنشیان و در اوایل قرن پنجم حکاکی شده اند. شهر وان جزو قلمرو امپراطوری تیگران اول در قرن یکم قبل از میلاد به شمار می رفت. قلمرویی که رومیان و ساسانیان همواره در حال مبارزه بر سر آن بودند. سرانجام در قرن هفدهم تحت سلطه عرب ها قرار گرفت و در قرن هشتم دودمان باگراتونی بر آن تسلط یافتند. وان بعد از پیروزی سلجوقیان بر سپاه بیزانس در سال ۱۰۷۱ به دست آنها افتاد و بعد از آن در سال ۱۵۴۳ جزو قلمرو عثمانیان قرار گرفت. نیروهای روسی در طی سال های ۱۹۱۵ تا ۱۹۱۷ و در دوران جنگ جهانی اول این سرزمین را اشغال نمودند. می توان از تپه توپراق قلعه واقع در ۵ کیلومتری شهر مدرن امروزی به عنوان مرکزی برای انجام حفاری های شهر باستانی اوراتو نام برد، جاییکه قدمتش به قرن هشتم قبل از میلاد باز می گردد. اقلام بدست آمده از حفاری های این منطقه نظیر کتیبه های مربوط به دوران اوراتو همراه با سفال های قدیمی در موزه های محلی وان نگهداری می شوند. درآمد عمده این شهر از تجارت محصولاتی نظیر پوست، غلات، میوه ها و سبزیجات بدست می آید. البته به لطف داشتن دریاچه وان که بزرگترین پیکره آبی ترکیه به شمار می رود، گردشگری در این منطقه با رشد قابل توجهی روبروست. خدمات حمل و نقل هوایی از آنکارا و استانبول به مقصد وان در دسترس می باشد. به طور کلی منطقه وان دارای بستری بسیار مناسب برای پرورش اسب، غلات، میوه و سبزیجات است. اکثر جمعیت این شهر را کردها در بر می گیرند. جمعیت ارامنه آن که آرمان های ناسیونالیستی در سر داشتند توسط دولت به وان تبعید شده بودند و سپس در طی جنگ جهانی اول در کشتاری دسته جمعی قتل عام گردیدند. در تاریخ بیست و سوم اکتبر سال ۲۰۱۱ همزمان با وقوع زلزله ای ۷.۲ ریشتری در شرق ترکیه شهرهای وان و ارچیش با آسیب هایی جدی روبرو شدند. زلزله ای که پیامدهایی ناگواری نظیر کشته شدن صدها نفر و از بین رفتن ده ها خانه در این دو شهر را در پی داشت.

موقعیت جغرافیایی و اطلاعات شهر

وان نام شهری است در استان وان در شرق ترکیه. شهری که در سواحل شرقی دریاچه وان قرار گرفته و تاریخی بسیار کهن و طولانی را با خود به دوش می کشد. یک منطقه شهرنشینی کهن که قدمتش به هزاره اول قبل از میلاد بازمی گردد. شهری که در ابتدا و در قرن نهم قبل از میلاد پایتخت پادشاهی اوراتو بود اما بعد از آن به مرکز پادشاهی واسپوراکان ارمنی تبدیل گردید. مساحت بخش مرکزی آن بیش از ۲۲۸۹ کیلومتر مربع می باشد. توشپا (Tushpa) نام قدیمی وان بوده که در دوران قدیمی و در زمان قدرت پادشاهی اوراتو آن را به همین نام فرا می خواندند. همانطور که گفته می شود این شهر در نزدیکی سواحل شرقی دریاچه وان قرار گرفته، یک دریاچه نمکی- قلیایی و بزرگترین دریاچه ترکیه که در ارتفاعات ۱۶۴۰ متری از سطح دریا قرار گرفته و با رشته کوه هایی متعدد احاطه گردیده. از این رو این منطقه به شدت تحت تاثیر آب و هوای قاره ای است. با توجه به اینکه این منطقه مرکز قدرت پادشاهان اوراتو و ارمنی بوده از این رو از لحاظ تاریخی از اهمیت وافری برخوردارست. منطقه ای که بعدها تحت سلطه حکومت بیزانس، سلجوقی و عثمانی قرار گرفت. شهر قدیمی وان که در نزدیکی کرانه های دریا بر روی جاده ابریشم قرار داشت در سال های ۱۹۱۵ تا ۱۹۲۰ مورد تجاوز، جنگ و قتل عام قرار گرفت و ویران گردید. شهر کنونی ۵ کیلومتر بیشتر به سمت شرق پیشروی کرد اما آن هم در سال ۲۰۱۱ تحت تاثیر زلزله ای قرار گرفت و متحمل آسیب هایی شد. می توان از وان به عنوان زیستگاه نژادی متفاوت و نادر از گربه نام برد، گربه هایی سفید با موهایی بلند و چشمانی تا به تا. رنگ یکی از چشمان این گربه ها آبی و دیگری کهربایی است.

جمعیت

امروزه اکثر جمعیت وان را کردها و اقلیت آن را ترک ها در برمی گیرد. در سال ۲۰۱۰ جمعیت رسمی وان ۳۶۷۴۱۹ نفر اعلام گردید. در حالیکه بسیاری از آمار و ارقام این جمعیت را بسیار بیشتر این تعداد تخمین زده بودند. این تخمین آمارها در سال ۱۹۹۶ از ۵۰۰ هزار نفر شروع شد و شهردار سابق آن برهان ینگون جمعیت این شهر را تا بیش از ۶۰۰ هزار نفر برآورد کرده بود. هم اکنون وان با جمعیت ۳۷۱۷۱۳ نفری اش بزرگترین شهر استان وان به شمار می رود.

ب و هوا

شهر وان به شدت تحت تاثیر آب و هوای قاره ای است و زمستان هایی سرد و پربرف همراه با تابستان هایی گرم و خشک را تجربه می نماید. این شهر اغلب در فصل بهار و پاییز شاهد بارش باران است. بر اساس سامانه طبقه بندی اقلیمی کوپن وان دارای زمستان هایی سرد و سخت همراه با بارش زیاد برف و تابستان هایی گرم و خشک است. دمای متوسط سالانه در آن ۸.۷ درجه سلسیوس اندازه گیری شده و میانگین اختلاف دمای ماهانه آن ۲۶.۱ درجه سلسیوس می باشد. گزارشات ثبت شده حاکی از آن است که دمای این شهر در روزهای زمستان به ۲.۴ درجه سانتی گراد و در آخر شب ها به منفی ۶.۹ درجه سانتی گراد هم می رسد. در فصل بهار دما در بعدازظهر ۱۲.۳ درجه سانتی گراد و در آخر شب به ۲ درجه سانتی گراد نیز خواهد رسید. در فصل تابستان میانگین بیشترین دمای منطقه ۲۶.۳ درجه سانتی گراد و میانگین کمترین دمای آن ۱۲.۶ درجه سانتی گراد اندازه گیری شده. دمای این شهر در فصل پاییز به صورت میانگین به بالاتر از ۱۶.۹ درجه سانتی گراد در طول روز و کمتر از ۵ درجه سانتی گراد برای مدت کوتاهی پس از طلوع آفتاب می رسد. میانگین میزان بارش سالیانه در آن ۳۸۵.۱ میلی متر جیوه معادل ۱۸۵.۱ لیتر بر متر مربع اندازه گیری شده است. به طور کلی این شهر در طول سال شاهد ۲۶۴۸ ساعت تابش آفتاب می باشد.

جاذبه های گردشگری وان

۱- دریاچه وان

دریاچه وان، بزرگ ترین دریاچه کشور ترکیه است که وسعتی در حدود ۳,۷۵۵ کیلومتر مربع دارد و در اطراف با شهرها و روستاهای مختلفی احاطه شده است. این دریاچه در شرق کشور ترکیه و در نزدیکی شهر وان قرار گرفته و در نتیجه فاصله بسیار کمی با مرز ایران و ترکیه دارد. وقتی به دریاچه وان برسید، در اطراف، کوه های بلند و سر به فلک کشیده ای نمی بینید که ارتفاعی نزدیک ۱۳۰۰ متر دارند. باید بدانید جریان های کوچک این کوه ها در کنار باران است که آب دریاچه را تامین می کند.

جالب آن که در دریاچه جذابِ وان ماهی خاصی خواهید دید که هیچ جای دیگری در ترکیه می بینید، چرا که تنها زیستگاهش دریاچه وان است. کمی که در اطرافش گشت و گذار کنید، با قایق هایی رو به رو می شوید که با آن ها می توانید تا درون جزایر وان هم بروید و به گردش تان رنگی از هیجان بزنید. باید بدانید در این جزایر دیدنی های باستانی و بقایایی تاریخی وجود دارند و بنابراین گردشی بدیع از تاریخ و طبیعت در انتظار شماست.

دریاچه وان، شکلی مثلثی و عمقی در حدود ۱۷۱ تا ۴۰۰ متر دارد و ۱,۶۴۰ متر بالاتر از سطح دریا قرار گرفته است. جالب آن که بخش غربی دریاچه عمیق تر و عمقش نزدیک ۴۵۱ متر ارزیابی شده اما بخش های شرقی دریاچه کم عمق تر هستند. بد نیست بدانید آب دریاچه وان به شدت قلیایی است و پی اِچی در حدود ۹.۷ تا ۹.۸ داشته و درصد بالایی از سدیم کربنات و دیگر نمک ها در آن به چشم می خورد. با این وضعیت، آب دریاچه چندان در کشاورزی و موارد آشامیدنی قابل استفاده نیست؛ اما برای مصارف دیگری چون ساخت پاک کننده ها کاربرد دارد. از همین روی سدیم کربنات و دیگر نمک های دریاچه را با تبخیر، استخراج و در صنعت استفاده می کنند.

گرچه دریاچه وان در ارتفاع بالایی قرار گرفته و در زمستان ها نیز آب و هوای بسیار سردی دارد؛ اما غلظت بالای نمک آن، از یخ زدن آب دریاچه جلوگیری می کند و تنها برخی از نقاط کم عمق شمالی منجمد می شود. همین موضوع باعث شده تا دریاچه وان به عنوان مکانی محبوب و مناسب برای شنا و آبتنی شهرت پیدا کند.

یکی از جدیدترین اتفاق هایی که باعث شد اخیرا دریاچه وان در صدر خبرهای دنیا قرار بگیرد، کشف قلعه ای سه هزار ساله در اعماق این دریاچه بود. پژوهشگران با بررسی متوجه شدند که قدمت این قلعه، به دوران باشکوه پادشاهی اورارتو در عصر آهن بر می گردد. این تمدن در کنار دریاچه وان و ارومیه گسترده بود و نزدیک ۲۷۰ سال در این منطقه حکومت کرد. باستان شناسان با جستجوهای بیشتر در دریاچه وان، متوجه شدند که این بقایای تاریخی در گستره ای نزدیک به یک کیلومتر به چشم می خورند و ارتفاعی تا حدود ۴ متر دارند.

در اطراف دریاچه وان جاذبه ها و دیدنی هایی وجود دارد که بخشی از آن ها مربوط به چهار جزیره به نام های آکدامار، آدیر، کوش و جارپاناک است. در ادامه با این جزایر و دیگر دیدنی های دریاچه وان آشنا می شویم.

ادامه مطلب

1- وان ای وی ام

محبوب‌ترین و مشهورترین در میان مراکز خرید وان مرکز خرید Van AVM ترکیه است. تنوع محصولات و حضور برندهای مشهور جهان، از مهمترین ویژگی‌های این مرکز خرید است. بسیاری از کسانی که از این فروشگاه خرید کرده‌اند معقدند هر نوع لباسی مد نظر شما باشد، در آن پیدا می‌کنید.
شما علاوه بر خرید در این فروشگاه بزرگ می‌توانید از کافه گلوریا جین، تماشای فیلم در سالن‌های سینما یا رفتن به فست فود و رستوران لذت ببرید. این فروشگاه در آخر هفته‌ها بسیار شلوغ است. این مرکز خرید فضای بازی ویژه کودکان نیز دارد.

۲- آیدین پریهان مرکزی

آیدین پریهان از مراکز خرید وان است که به محیط آرام و مطبوعش مشهور است. مرکز خرید وان Aydin Perihan Merkezi، مجهز به سالن سینما، مرکز بازی‌های کامپیوتری و زمین بولینگ است. یکی از محبوب‌ترین بخش‌های این مرکز خرید، فروشگاه star2000 است که از نظر قیمت نظر مثبت بسیاری از مشتریان این مرکز خرید را جلب کرده است. این فروشگاه که نسبت به دیگر مراکز خرید وان، به مرکز شهر و هتل‌های شهر نزدیک‌تر است، دسترسی آسانی دارد.

ادامه مطلب

هتل های شهر وان

۱- هتل دبل تری بای هیلتون، با نمای غروب دریاچه

عادت به هتل های لوکس و راحت دارید؟ یا می خواهید ماه عسل خود را از شهر وان ترکیه شروع کنید؟ مهم ترین جاذبه شهر، روبروی پنجره های هتل قرار گرفته است. هتل دبل تری بای هیلتون از هتل های ۵ ستاره این شهر است که امتیازی فوق العاده دارد. بیشترین نظرات مثبت را در مورد خدمات هتل و رفتار دوستانه کارکنان آن دریافت کرده است. با کمی پیاده روی به ساحل دریاچه وان برسید و از نمای دریاچه در هنگام غروب آفتاب دیدن کنید.

از فرودگاه وان تا هتل دبل تری بای هیلتون تنها ۵ دقیقه رانندگی دارید که تاکسی بهترین گزینه است. مرکز شهر از این هتل دور خواهد بود. البته در نظر داشته باشید که با ۲۰ دقیقه رانندگی می توانید کل شهر را طی کنید. تمام این ویژگی ها باعث شده این هتل در لیست بهترین هتل های وان ترکیه قرار بگیرد.

آدرس هتل دبل تری بای هیلتون: İpek Yolu Cd. 8.km, 65300 Van Merkez/Van, Turkey

ادامه مطلب

رستوران های شهر وان

۱- رستوران آکدامار وان

اگه با قایق به جزیره Akdmar برین ، میتونین برای ناهار ماهیهای خوشمزه که از دریاچه وان گرفته شده ، میل کنین . توی این رستوران که از بهترین رستوران های شهر وان هستش ، میتونین غذاهای سنتی هم میل کنین اما بنظر من تو رستوران آکدامار حتما طعم تاوا و ماهی دریاچه وان رو بچشین .

۲- دمک کباب وان

اگه میخواین یه کباب کوبیده درست حسابی تو وان ترکیه بخورین ، تو خیابون جمهوریت وان ، یه رستوران کوچیک هست که کباب هاش حرف نداره . اونجا میتونین یه دوغ خوشمزه هم میل کنین و از سالادهای خوشمزه این رستوران لذت ببرین . البته مهمون نوازی صاحب رستوران باعث میشه ، طعم غذاهای این رستورن بیشتر بهتون مزه بده .

ادامه مطلب
تاریخچه شهر وان

تاریخچه شهر وان

کاوش های باستان شناسی و بررسی های انجام شده در این شهر حاکی از آن است که تاریخچه پیدایش زندگی بشری در آن به ۵۰۰۰ سال قبل از میلاد بازمی گردد. می توان از (Tilkitepe Mound) به عنوان تنها منبع اطلاعاتی بازمانده از قدیمی ترین فرهنگ وان نام برد، منطقه ای که در سواحل دریاچه وان و فاصله چند کیلومتری تا جنوب قلعه وان قرار گرفته. این شهر در سواحل غربی دریاچه وان و در ارتفاع ۱۷۵۰ متری قرار گرفته و توسط بازمانده های یک کلیسای باستانی احاطه گردیده. در خرابه های این ساختمان سنگی کتیبه هایی کهن یافت می شود، کتیبه هایی که قدمت آنها به قرن هشتم تا هفتم قبل از میلاد بازمی گردد. بازه ای زمانی که در طی آن وان قلمرو اصلی پادشاهی اوراتو به شمار می رفت. پس از سقوط نینوا در سال ۶۱۲ قبل از میلاد، این شهر توسط مادها، هخامنشیان پارسی و پادشاهان پنتوس اشغال گردید. کتیبه های سنگی یافت شده در این قلعه در زمان هخامنشیان و در اوایل قرن پنجم حکاکی شده اند. شهر وان جزو قلمرو امپراطوری تیگران اول در قرن یکم قبل از میلاد به شمار می رفت. قلمرویی که رومیان و ساسانیان همواره در حال مبارزه بر سر آن بودند. سرانجام در قرن هفدهم تحت سلطه عرب ها قرار گرفت و در قرن هشتم دودمان باگراتونی بر آن تسلط یافتند. وان بعد از پیروزی سلجوقیان بر سپاه بیزانس در سال ۱۰۷۱ به دست آنها افتاد و بعد از آن در سال ۱۵۴۳ جزو قلمرو عثمانیان قرار گرفت. نیروهای روسی در طی سال های ۱۹۱۵ تا ۱۹۱۷ و در دوران جنگ جهانی اول این سرزمین را اشغال نمودند. می توان از تپه توپراق قلعه واقع در ۵ کیلومتری شهر مدرن امروزی به عنوان مرکزی برای انجام حفاری های شهر باستانی اوراتو نام برد، جاییکه قدمتش به قرن هشتم قبل از میلاد باز می گردد. اقلام بدست آمده از حفاری های این منطقه نظیر کتیبه های مربوط به دوران اوراتو همراه با سفال های قدیمی در موزه های محلی وان نگهداری می شوند. درآمد عمده این شهر از تجارت محصولاتی نظیر پوست، غلات، میوه ها و سبزیجات بدست می آید. البته به لطف داشتن دریاچه وان که بزرگترین پیکره آبی ترکیه به شمار می رود، گردشگری در این منطقه با رشد قابل توجهی روبروست. خدمات حمل و نقل هوایی از آنکارا و استانبول به مقصد وان در دسترس می باشد. به طور کلی منطقه وان دارای بستری بسیار مناسب برای پرورش اسب، غلات، میوه و سبزیجات است. اکثر جمعیت این شهر را کردها در بر می گیرند. جمعیت ارامنه آن که آرمان های ناسیونالیستی در سر داشتند توسط دولت به وان تبعید شده بودند و سپس در طی جنگ جهانی اول در کشتاری دسته جمعی قتل عام گردیدند. در تاریخ بیست و سوم اکتبر سال ۲۰۱۱ همزمان با وقوع زلزله ای ۷.۲ ریشتری در شرق ترکیه شهرهای وان و ارچیش با آسیب هایی جدی روبرو شدند. زلزله ای که پیامدهایی ناگواری نظیر کشته شدن صدها نفر و از بین رفتن ده ها خانه در این دو شهر را در پی داشت.

موقعیت جغرافیایی و اطلاعات شهر

موقعیت جغرافیایی و اطلاعات شهر

وان نام شهری است در استان وان در شرق ترکیه. شهری که در سواحل شرقی دریاچه وان قرار گرفته و تاریخی بسیار کهن و طولانی را با خود به دوش می کشد. یک منطقه شهرنشینی کهن که قدمتش به هزاره اول قبل از میلاد بازمی گردد. شهری که در ابتدا و در قرن نهم قبل از میلاد پایتخت پادشاهی اوراتو بود اما بعد از آن به مرکز پادشاهی واسپوراکان ارمنی تبدیل گردید. مساحت بخش مرکزی آن بیش از ۲۲۸۹ کیلومتر مربع می باشد. توشپا (Tushpa) نام قدیمی وان بوده که در دوران قدیمی و در زمان قدرت پادشاهی اوراتو آن را به همین نام فرا می خواندند. همانطور که گفته می شود این شهر در نزدیکی سواحل شرقی دریاچه وان قرار گرفته، یک دریاچه نمکی- قلیایی و بزرگترین دریاچه ترکیه که در ارتفاعات ۱۶۴۰ متری از سطح دریا قرار گرفته و با رشته کوه هایی متعدد احاطه گردیده. از این رو این منطقه به شدت تحت تاثیر آب و هوای قاره ای است. با توجه به اینکه این منطقه مرکز قدرت پادشاهان اوراتو و ارمنی بوده از این رو از لحاظ تاریخی از اهمیت وافری برخوردارست. منطقه ای که بعدها تحت سلطه حکومت بیزانس، سلجوقی و عثمانی قرار گرفت. شهر قدیمی وان که در نزدیکی کرانه های دریا بر روی جاده ابریشم قرار داشت در سال های ۱۹۱۵ تا ۱۹۲۰ مورد تجاوز، جنگ و قتل عام قرار گرفت و ویران گردید. شهر کنونی ۵ کیلومتر بیشتر به سمت شرق پیشروی کرد اما آن هم در سال ۲۰۱۱ تحت تاثیر زلزله ای قرار گرفت و متحمل آسیب هایی شد. می توان از وان به عنوان زیستگاه نژادی متفاوت و نادر از گربه نام برد، گربه هایی سفید با موهایی بلند و چشمانی تا به تا. رنگ یکی از چشمان این گربه ها آبی و دیگری کهربایی است.

جمعیت

جمعیت

امروزه اکثر جمعیت وان را کردها و اقلیت آن را ترک ها در برمی گیرد. در سال ۲۰۱۰ جمعیت رسمی وان ۳۶۷۴۱۹ نفر اعلام گردید. در حالیکه بسیاری از آمار و ارقام این جمعیت را بسیار بیشتر این تعداد تخمین زده بودند. این تخمین آمارها در سال ۱۹۹۶ از ۵۰۰ هزار نفر شروع شد و شهردار سابق آن برهان ینگون جمعیت این شهر را تا بیش از ۶۰۰ هزار نفر برآورد کرده بود. هم اکنون وان با جمعیت ۳۷۱۷۱۳ نفری اش بزرگترین شهر استان وان به شمار می رود.

آب و هوای شهر وان

ب و هوا

شهر وان به شدت تحت تاثیر آب و هوای قاره ای است و زمستان هایی سرد و پربرف همراه با تابستان هایی گرم و خشک را تجربه می نماید. این شهر اغلب در فصل بهار و پاییز شاهد بارش باران است. بر اساس سامانه طبقه بندی اقلیمی کوپن وان دارای زمستان هایی سرد و سخت همراه با بارش زیاد برف و تابستان هایی گرم و خشک است. دمای متوسط سالانه در آن ۸.۷ درجه سلسیوس اندازه گیری شده و میانگین اختلاف دمای ماهانه آن ۲۶.۱ درجه سلسیوس می باشد. گزارشات ثبت شده حاکی از آن است که دمای این شهر در روزهای زمستان به ۲.۴ درجه سانتی گراد و در آخر شب ها به منفی ۶.۹ درجه سانتی گراد هم می رسد. در فصل بهار دما در بعدازظهر ۱۲.۳ درجه سانتی گراد و در آخر شب به ۲ درجه سانتی گراد نیز خواهد رسید. در فصل تابستان میانگین بیشترین دمای منطقه ۲۶.۳ درجه سانتی گراد و میانگین کمترین دمای آن ۱۲.۶ درجه سانتی گراد اندازه گیری شده. دمای این شهر در فصل پاییز به صورت میانگین به بالاتر از ۱۶.۹ درجه سانتی گراد در طول روز و کمتر از ۵ درجه سانتی گراد برای مدت کوتاهی پس از طلوع آفتاب می رسد. میانگین میزان بارش سالیانه در آن ۳۸۵.۱ میلی متر جیوه معادل ۱۸۵.۱ لیتر بر متر مربع اندازه گیری شده است. به طور کلی این شهر در طول سال شاهد ۲۶۴۸ ساعت تابش آفتاب می باشد.

جاذبه های گردشگری وان

جاذبه های گردشگری وان

۱- دریاچه وان

دریاچه وان، بزرگ ترین دریاچه کشور ترکیه است که وسعتی در حدود ۳,۷۵۵ کیلومتر مربع دارد و در اطراف با شهرها و روستاهای مختلفی احاطه شده است. این دریاچه در شرق کشور ترکیه و در نزدیکی شهر وان قرار گرفته و در نتیجه فاصله بسیار کمی با مرز ایران و ترکیه دارد. وقتی به دریاچه وان برسید، در اطراف، کوه های بلند و سر به فلک کشیده ای نمی بینید که ارتفاعی نزدیک ۱۳۰۰ متر دارند. باید بدانید جریان های کوچک این کوه ها در کنار باران است که آب دریاچه را تامین می کند.

جالب آن که در دریاچه جذابِ وان ماهی خاصی خواهید دید که هیچ جای دیگری در ترکیه می بینید، چرا که تنها زیستگاهش دریاچه وان است. کمی که در اطرافش گشت و گذار کنید، با قایق هایی رو به رو می شوید که با آن ها می توانید تا درون جزایر وان هم بروید و به گردش تان رنگی از هیجان بزنید. باید بدانید در این جزایر دیدنی های باستانی و بقایایی تاریخی وجود دارند و بنابراین گردشی بدیع از تاریخ و طبیعت در انتظار شماست.

دریاچه وان، شکلی مثلثی و عمقی در حدود ۱۷۱ تا ۴۰۰ متر دارد و ۱,۶۴۰ متر بالاتر از سطح دریا قرار گرفته است. جالب آن که بخش غربی دریاچه عمیق تر و عمقش نزدیک ۴۵۱ متر ارزیابی شده اما بخش های شرقی دریاچه کم عمق تر هستند. بد نیست بدانید آب دریاچه وان به شدت قلیایی است و پی اِچی در حدود ۹.۷ تا ۹.۸ داشته و درصد بالایی از سدیم کربنات و دیگر نمک ها در آن به چشم می خورد. با این وضعیت، آب دریاچه چندان در کشاورزی و موارد آشامیدنی قابل استفاده نیست؛ اما برای مصارف دیگری چون ساخت پاک کننده ها کاربرد دارد. از همین روی سدیم کربنات و دیگر نمک های دریاچه را با تبخیر، استخراج و در صنعت استفاده می کنند.

گرچه دریاچه وان در ارتفاع بالایی قرار گرفته و در زمستان ها نیز آب و هوای بسیار سردی دارد؛ اما غلظت بالای نمک آن، از یخ زدن آب دریاچه جلوگیری می کند و تنها برخی از نقاط کم عمق شمالی منجمد می شود. همین موضوع باعث شده تا دریاچه وان به عنوان مکانی محبوب و مناسب برای شنا و آبتنی شهرت پیدا کند.

یکی از جدیدترین اتفاق هایی که باعث شد اخیرا دریاچه وان در صدر خبرهای دنیا قرار بگیرد، کشف قلعه ای سه هزار ساله در اعماق این دریاچه بود. پژوهشگران با بررسی متوجه شدند که قدمت این قلعه، به دوران باشکوه پادشاهی اورارتو در عصر آهن بر می گردد. این تمدن در کنار دریاچه وان و ارومیه گسترده بود و نزدیک ۲۷۰ سال در این منطقه حکومت کرد. باستان شناسان با جستجوهای بیشتر در دریاچه وان، متوجه شدند که این بقایای تاریخی در گستره ای نزدیک به یک کیلومتر به چشم می خورند و ارتفاعی تا حدود ۴ متر دارند.

در اطراف دریاچه وان جاذبه ها و دیدنی هایی وجود دارد که بخشی از آن ها مربوط به چهار جزیره به نام های آکدامار، آدیر، کوش و جارپاناک است. در ادامه با این جزایر و دیگر دیدنی های دریاچه وان آشنا می شویم.

ادامه مطلب
مراکز خرید شهر وان

1- وان ای وی ام

محبوب‌ترین و مشهورترین در میان مراکز خرید وان مرکز خرید Van AVM ترکیه است. تنوع محصولات و حضور برندهای مشهور جهان، از مهمترین ویژگی‌های این مرکز خرید است. بسیاری از کسانی که از این فروشگاه خرید کرده‌اند معقدند هر نوع لباسی مد نظر شما باشد، در آن پیدا می‌کنید.
شما علاوه بر خرید در این فروشگاه بزرگ می‌توانید از کافه گلوریا جین، تماشای فیلم در سالن‌های سینما یا رفتن به فست فود و رستوران لذت ببرید. این فروشگاه در آخر هفته‌ها بسیار شلوغ است. این مرکز خرید فضای بازی ویژه کودکان نیز دارد.

۲- آیدین پریهان مرکزی

آیدین پریهان از مراکز خرید وان است که به محیط آرام و مطبوعش مشهور است. مرکز خرید وان Aydin Perihan Merkezi، مجهز به سالن سینما، مرکز بازی‌های کامپیوتری و زمین بولینگ است. یکی از محبوب‌ترین بخش‌های این مرکز خرید، فروشگاه star2000 است که از نظر قیمت نظر مثبت بسیاری از مشتریان این مرکز خرید را جلب کرده است. این فروشگاه که نسبت به دیگر مراکز خرید وان، به مرکز شهر و هتل‌های شهر نزدیک‌تر است، دسترسی آسانی دارد.

ادامه مطلب
هتل های شهر وان

هتل های شهر وان

۱- هتل دبل تری بای هیلتون، با نمای غروب دریاچه

عادت به هتل های لوکس و راحت دارید؟ یا می خواهید ماه عسل خود را از شهر وان ترکیه شروع کنید؟ مهم ترین جاذبه شهر، روبروی پنجره های هتل قرار گرفته است. هتل دبل تری بای هیلتون از هتل های ۵ ستاره این شهر است که امتیازی فوق العاده دارد. بیشترین نظرات مثبت را در مورد خدمات هتل و رفتار دوستانه کارکنان آن دریافت کرده است. با کمی پیاده روی به ساحل دریاچه وان برسید و از نمای دریاچه در هنگام غروب آفتاب دیدن کنید.

از فرودگاه وان تا هتل دبل تری بای هیلتون تنها ۵ دقیقه رانندگی دارید که تاکسی بهترین گزینه است. مرکز شهر از این هتل دور خواهد بود. البته در نظر داشته باشید که با ۲۰ دقیقه رانندگی می توانید کل شهر را طی کنید. تمام این ویژگی ها باعث شده این هتل در لیست بهترین هتل های وان ترکیه قرار بگیرد.

آدرس هتل دبل تری بای هیلتون: İpek Yolu Cd. 8.km, 65300 Van Merkez/Van, Turkey

ادامه مطلب
رستوران های شهر وان

رستوران های شهر وان

۱- رستوران آکدامار وان

اگه با قایق به جزیره Akdmar برین ، میتونین برای ناهار ماهیهای خوشمزه که از دریاچه وان گرفته شده ، میل کنین . توی این رستوران که از بهترین رستوران های شهر وان هستش ، میتونین غذاهای سنتی هم میل کنین اما بنظر من تو رستوران آکدامار حتما طعم تاوا و ماهی دریاچه وان رو بچشین .

۲- دمک کباب وان

اگه میخواین یه کباب کوبیده درست حسابی تو وان ترکیه بخورین ، تو خیابون جمهوریت وان ، یه رستوران کوچیک هست که کباب هاش حرف نداره . اونجا میتونین یه دوغ خوشمزه هم میل کنین و از سالادهای خوشمزه این رستوران لذت ببرین . البته مهمون نوازی صاحب رستوران باعث میشه ، طعم غذاهای این رستورن بیشتر بهتون مزه بده .

ادامه مطلب